Makkelijke, mooie Mamble

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 375
Lid geworden op: vr 08 nov 2013 13:24

Makkelijke, mooie Mamble

Ongelezen bericht door Bestuur SVP » za 28 jul 2018 20:42

We hebben me toch weer een léuk grijsje in de opvang! :D Het is Mamble, een grijs meisje van 9 jaartjes jong. Dat is een kletskous van jewelste. Haar leuke naam is ontleend aan tapdansende pinguïn Mumble uit de film Happy Feet en onze Mamble is net zo'n vrolijkerd als die pretletter.

Lekker op pad met de andere gaaien (links Mamble)
Afbeelding

Ze is heel zachtaardig, past zich heel goed aan, is makkelijk en stapte al vanaf het begin netjes op. Ook de andere papegaaien en andere huisdieren in het opvanggezin vindt ze bést! Mamble'tje maakt zich niet zo gauw druk, maar geniet van haar nieuwe leventje. Ze kan ontzettend gezellig en veel kletsen: "hallo Mamble", "gaan we lekker douchen?"," wat doet de poes? Miauw miauw", "kloek kloek" (het welbekende typische water inschenkgeluid van de grijze roodstaart). Maar .... ze kan niet alleen kletsen als de beste, ze kan daarnaast óók nog eens mooie liedjes fluiten.

Gezellig met z'n allen chillen op een bankje :lol: . Mamble zit rechts
Afbeelding

Mooi, lief, gezellig, Vrolijk! Een toppertje dus!
Afbeelding

Mamble is een hartendief, waarbij je je niet snel zal vervelen! Wát een leukerdje! Welkom, mooie makkelijke meid! :grijze-roodstaart

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 375
Lid geworden op: vr 08 nov 2013 13:24

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Ongelezen bericht door Bestuur SVP » ma 29 okt 2018 19:33

Het kon natuurlijk niet uitblijven, dat de gróte charmes van Mamble haar een prachtige logeerpartij zouden gaan opleveren :D . Want ja, dat gezellige kletskousje dat zo graag iedereen amuseert, heeft haar logeerkoffertje mogen inpakken. Want ze is aan het logeren! Ze kroop de harten van haar logeergezin binnen en liet hen niet meer los. Dus alle voorzieningen werden getroffen, de voorpret kon beginnen én ... ze is nu vast en zeker die harten nog veel dieper aan het binnenkruipen! Want dat kan Mamble, ons hartendiefje, heel goed! :D

Altijd weer een feestelijk moment voor iedereen, dat ondertekenen van het logeercontract!
Afbeelding

Natuurlijk mag Mamble zelf ook even "tekenen" :lol:
Afbeelding

Afbeelding

Zet je beste pootje voor, Mamble, en kruip vooral nog veel dieper in die harten! Dat is jou wel toevertrouwd, mooi grijsjemeisje!

DennisE
Berichten: 2
Lid geworden op: do 18 okt 2018 22:15

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Ongelezen bericht door DennisE » vr 02 nov 2018 23:50

Nou, Mamble is nu bijna een week bij ons aan het logeren, dus het is de hoogste tijd voor een update. Ik kan er eigenlijk vrij kort over zijn: het gaat fantastisch met haar! Het is namelijk net alsof ze hier altijd al is geweest. Mamble loopt hier op haar dooie gemak door het huis om te kijken of er misschien nog iets kapot kan. En inmiddels heeft ze ook vriendschap gesloten met onze hond die nieuwsgierig om haar heen blijft drentelen zo lang ze op de grond is. Zijn we het opletten zat, dan stapt ze netjes op en gaat ze gezellig op de knie op de bank of op de boom in de huiskamer. Een enkele keer fladdert ze daar van af maar dan zetten we haar gewoon weer terug. Papegaaienspeelgoed is vooralsnog niet aan haar besteed. Pennen, karton, mobieltjes en laptops daarentegen...

Mamble is een echt gezelligheidsdier. Het liefst is ze overal bij. Zijn we even uit het zicht dan laat ze zich direct horen. Meestal klinkt er dan een enthousiast 'joehoe' maar soms ook een stroom van allerlei zinnetjes of uitroepen in mannen- of vrouwenstemmen of dierengeluiden (we vermoeden dat bij haar vorige gezin katten in huis waren) Af en toe herkennen we inmiddels ook al onze eigen stemmen :) Wanneer iemand zijn jas aantrekt en richting de deur loopt dan volgt er een vrolijk 'doeg!', als er muziek aangaat (ze houdt vooral van hiphop) dan begint ze te headbangen en roept ze 'wow!' en als iemand lijkt te slapen of wanneer Mamble 's-avonds naar haar kooi gaat dan volgt een zeer duidelijk 'welterusten!' En eigenlijk is ze daarna ook meteen stil tot de volgende ochtend.

Eten gaat prima. Over het algemeen nog wel vooral pellets. Ze is best kieskeurig en we moeten echt nog uitvinden waar we haar nog meer een plezier meer doen. Ze wil graag van ons bord mee-eten maar we weten niet of dat verstandig is i.v.m. zout en andere minder geschikte ingrediënten. Dat doen we dus maar niet.
Drinken zien we haar eigenlijk zelden uit zichzelf doen. Soms houden we haar het drinkbakje voor en dan drinkt ze een klein beetje water. Vruchtensap of ander zoete dranken is ze dan wel weer dol op...Volgens mij is ze gewoon verwend ;)

Ons gezin bestaat uit 5 man en Mamble heeft iedereen al binnen een week voor zich gewonnen. En we hebben het idee dat ze het zelf hier ook wel tof vindt ;)

Gebruikersavatar
Lars
Bestuur
Berichten: 337
Lid geworden op: wo 28 jun 2017 12:03

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Ongelezen bericht door Lars » za 03 nov 2018 00:12

Kijk dat horen (lezen) we graag. Wat een leuke update en wat gaat het goed! 8-)
:edel-papegaai Yoda :kaketoe Yara :grijze-roodstaart2 Nellie

DennisE
Berichten: 2
Lid geworden op: do 18 okt 2018 22:15

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Ongelezen bericht door DennisE » di 13 nov 2018 20:59

Tijd voor een nieuwe update: het gaat nog steeds geweldig met Mamble op haar logeeradres. Wat een gemakkelijke gaai is dat zeg! Vanaf dag 1 had ze het al naar haar zin en dat is daarna eigenlijk niet meer veranderd. Ze is nog steeds even gezellig: knuffelen, (steeds meer) kletsen, onderzoeken, dingen slopen, alles opeten of gewoon tevreden knarsen op haar boom. Mensenoren vindt ze bijzonder interessant. Als we op de bank zitten dan klimt ze op de rugleuning en dan kan ze daar gewoon niet vanaf blijven. Ben benieuwd of anderen dat herkennen en of het iets betekent...

Inmiddels weten we ook wat beter wat ze wel en niet lekker vindt. Zaden heeft ze niks mee en snijboontjes zijn ook vies. Bloemkool, sla en mandarijntjes zijn redelijk te doen maar (aard)appel en banaan zijn een absolute delicatesse. Een walnoot is vooral leuk om leeg te maken maar de inhoud is verder niet interessant. Mevrouw Mamble is wel een dure kostganger qua pellets: de meesten belanden voor driekwart weer op de grond...

Ze heeft het vaak over 'lekker douchen' maar dat is absoluut niet haar hobby. Zelfs van een plantenspuit krijgt ze al het heen en weer. In 'bad' (waterbakje in de kooi) is dan wel weer leuk ;) Verder is ze behoorlijk communicatief: binnenkomen met "hallo!", weggaan met "doeg!" of "daag" en wanneer het rond 21.30 - 22.00 uur bedtijd is dan wordt dat aangekondigd met "welterusten!" en een geeuw. Vervolgens is ze stil in haar kooi tot 's-morgens 8.00 uur. En dan is het weer vechten wie haar eruit mag halen :)

Plaats reactie