Makkelijke, mooie Mamble

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door Bestuur SVP » juli 28, 2018, 8:42 pm

We hebben me toch weer een léuk grijsje in de opvang! :D Het is Mamble, een grijs meisje van 9 jaartjes jong. Dat is een kletskous van jewelste. Haar leuke naam is ontleend aan tapdansende pinguïn Mumble uit de film Happy Feet en onze Mamble is net zo'n vrolijkerd als die pretletter.

Lekker op pad met de andere gaaien (links Mamble)
Afbeelding

Ze is heel zachtaardig, past zich heel goed aan, is makkelijk en stapte al vanaf het begin netjes op. Ook de andere papegaaien en andere huisdieren in het opvanggezin vindt ze bést! Mamble'tje maakt zich niet zo gauw druk, maar geniet van haar nieuwe leventje. Ze kan ontzettend gezellig en veel kletsen: "hallo Mamble", "gaan we lekker douchen?"," wat doet de poes? Miauw miauw", "kloek kloek" (het welbekende typische water inschenkgeluid van de grijze roodstaart). Maar .... ze kan niet alleen kletsen als de beste, ze kan daarnaast óók nog eens mooie liedjes fluiten.

Gezellig met z'n allen chillen op een bankje :lol: . Mamble zit rechts
Afbeelding

Mooi, lief, gezellig, Vrolijk! Een toppertje dus!
Afbeelding

Mamble is een hartendief, waarbij je je niet snel zal vervelen! Wát een leukerdje! Welkom, mooie makkelijke meid! :grijze-roodstaart

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door Bestuur SVP » oktober 29, 2018, 7:33 pm

Het kon natuurlijk niet uitblijven, dat de gróte charmes van Mamble haar een prachtige logeerpartij zouden gaan opleveren :D . Want ja, dat gezellige kletskousje dat zo graag iedereen amuseert, heeft haar logeerkoffertje mogen inpakken. Want ze is aan het logeren! Ze kroop de harten van haar logeergezin binnen en liet hen niet meer los. Dus alle voorzieningen werden getroffen, de voorpret kon beginnen én ... ze is nu vast en zeker die harten nog veel dieper aan het binnenkruipen! Want dat kan Mamble, ons hartendiefje, heel goed! :D

Altijd weer een feestelijk moment voor iedereen, dat ondertekenen van het logeercontract!
Afbeelding

Natuurlijk mag Mamble zelf ook even "tekenen" :lol:
Afbeelding

Afbeelding

Zet je beste pootje voor, Mamble, en kruip vooral nog veel dieper in die harten! Dat is jou wel toevertrouwd, mooi grijsjemeisje!

DennisE
Berichten: 3
Lid geworden op: oktober 18, 2018, 10:15 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door DennisE » november 2, 2018, 11:50 pm

Nou, Mamble is nu bijna een week bij ons aan het logeren, dus het is de hoogste tijd voor een update. Ik kan er eigenlijk vrij kort over zijn: het gaat fantastisch met haar! Het is namelijk net alsof ze hier altijd al is geweest. Mamble loopt hier op haar dooie gemak door het huis om te kijken of er misschien nog iets kapot kan. En inmiddels heeft ze ook vriendschap gesloten met onze hond die nieuwsgierig om haar heen blijft drentelen zo lang ze op de grond is. Zijn we het opletten zat, dan stapt ze netjes op en gaat ze gezellig op de knie op de bank of op de boom in de huiskamer. Een enkele keer fladdert ze daar van af maar dan zetten we haar gewoon weer terug. Papegaaienspeelgoed is vooralsnog niet aan haar besteed. Pennen, karton, mobieltjes en laptops daarentegen...

Mamble is een echt gezelligheidsdier. Het liefst is ze overal bij. Zijn we even uit het zicht dan laat ze zich direct horen. Meestal klinkt er dan een enthousiast 'joehoe' maar soms ook een stroom van allerlei zinnetjes of uitroepen in mannen- of vrouwenstemmen of dierengeluiden (we vermoeden dat bij haar vorige gezin katten in huis waren) Af en toe herkennen we inmiddels ook al onze eigen stemmen :) Wanneer iemand zijn jas aantrekt en richting de deur loopt dan volgt er een vrolijk 'doeg!', als er muziek aangaat (ze houdt vooral van hiphop) dan begint ze te headbangen en roept ze 'wow!' en als iemand lijkt te slapen of wanneer Mamble 's-avonds naar haar kooi gaat dan volgt een zeer duidelijk 'welterusten!' En eigenlijk is ze daarna ook meteen stil tot de volgende ochtend.

Eten gaat prima. Over het algemeen nog wel vooral pellets. Ze is best kieskeurig en we moeten echt nog uitvinden waar we haar nog meer een plezier meer doen. Ze wil graag van ons bord mee-eten maar we weten niet of dat verstandig is i.v.m. zout en andere minder geschikte ingrediënten. Dat doen we dus maar niet.
Drinken zien we haar eigenlijk zelden uit zichzelf doen. Soms houden we haar het drinkbakje voor en dan drinkt ze een klein beetje water. Vruchtensap of ander zoete dranken is ze dan wel weer dol op...Volgens mij is ze gewoon verwend ;)

Ons gezin bestaat uit 5 man en Mamble heeft iedereen al binnen een week voor zich gewonnen. En we hebben het idee dat ze het zelf hier ook wel tof vindt ;)

Gebruikersavatar
Lars
Bestuur SVP
Berichten: 538
Lid geworden op: juni 28, 2017, 12:03 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door Lars » november 3, 2018, 12:12 am

Kijk dat horen (lezen) we graag. Wat een leuke update en wat gaat het goed! 8-)
:edel-papegaai Yoda :kaketoe Yara :grijze-roodstaart2 Nellie

DennisE
Berichten: 3
Lid geworden op: oktober 18, 2018, 10:15 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door DennisE » november 13, 2018, 8:59 pm

Tijd voor een nieuwe update: het gaat nog steeds geweldig met Mamble op haar logeeradres. Wat een gemakkelijke gaai is dat zeg! Vanaf dag 1 had ze het al naar haar zin en dat is daarna eigenlijk niet meer veranderd. Ze is nog steeds even gezellig: knuffelen, (steeds meer) kletsen, onderzoeken, dingen slopen, alles opeten of gewoon tevreden knarsen op haar boom. Mensenoren vindt ze bijzonder interessant. Als we op de bank zitten dan klimt ze op de rugleuning en dan kan ze daar gewoon niet vanaf blijven. Ben benieuwd of anderen dat herkennen en of het iets betekent...

Inmiddels weten we ook wat beter wat ze wel en niet lekker vindt. Zaden heeft ze niks mee en snijboontjes zijn ook vies. Bloemkool, sla en mandarijntjes zijn redelijk te doen maar (aard)appel en banaan zijn een absolute delicatesse. Een walnoot is vooral leuk om leeg te maken maar de inhoud is verder niet interessant. Mevrouw Mamble is wel een dure kostganger qua pellets: de meesten belanden voor driekwart weer op de grond...

Ze heeft het vaak over 'lekker douchen' maar dat is absoluut niet haar hobby. Zelfs van een plantenspuit krijgt ze al het heen en weer. In 'bad' (waterbakje in de kooi) is dan wel weer leuk ;) Verder is ze behoorlijk communicatief: binnenkomen met "hallo!", weggaan met "doeg!" of "daag" en wanneer het rond 21.30 - 22.00 uur bedtijd is dan wordt dat aangekondigd met "welterusten!" en een geeuw. Vervolgens is ze stil in haar kooi tot 's-morgens 8.00 uur. En dan is het weer vechten wie haar eruit mag halen :)

DennisE
Berichten: 3
Lid geworden op: oktober 18, 2018, 10:15 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door DennisE » december 9, 2018, 8:05 pm

Hoogste tijd voor een update! Mamble is inmiddels volledig ingeburgerd en iedereen is hartstikke gek met haar. Ze vertrouwt ons inmiddels volledig (en wij haar ;) ) en doet volledig mee in het gezin. Ze mag regelmatig mee wanneer we op visite gaan en vindt het dan leuk om op haar douchestok in de auto te zitten. Uiteraard zorgen we ervoor dat ze ook altijd in de reiskooi kan want die nemen we wel altijd mee. Inmiddels is ze ook op de grond in huis erg op haar gemak. Helaas houden wij dat continu moeten opletten zelf niet lang vol want echt alles wordt gesloopt: plinten, schoenen, vloerbedekking, stucwerk etc. Gelukkig blijft ze ook prima zitten op haar paal in de huiskamer.

Ze speelt nog steeds niet met papegaaienspeelgoed, sowieso vindt ze over het algemeen natuurlijke materialen niks aan. Jammer natuurlijk want dat geeft de minste gezondheidsrisico's. Liefst heeft ze modern spul zoals pennen, mobieltjes dus dat blijft steeds opletten dat ze er niks van binnenkrijgt...Karton wordt nog steeds compleet verpulverd tot confetti dus dat is altijd een leuke bezigheid.

Verder is ze tot nog toe nauwelijks alleen geweest. Er is eigenlijk altijd wel iemand thuis en dan wordt ze meteen uit de kooi gehaald. Het kletsen wordt gemakkelijk geactiveerd door even uit het zicht te verdwijnen en op afstand antwoord te geven ;) Ze heeft nu ook al behoorlijk wat geluiden uit ons huishouden opgepikt en die worden dan allemaal even 'afgespeeld'. Eten gaat prima en we ontdekken ook steeds meer dingen die ze lekker vindt. Gisteren kwamen we er bijvoorbeeld achter dat ze pompoen geweldig vindt. Pellets vormen nog wel de hoofdmoot van haar dieet.

Kortom, het gaat fantastisch met haar en we willen haar ook niet meer kwijt ;)

Gebruikersavatar
Lars
Bestuur SVP
Berichten: 538
Lid geworden op: juni 28, 2017, 12:03 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door Lars » december 9, 2018, 8:35 pm

Mooie berichten, zo zien we het graag. :mrgreen:
:edel-papegaai Yoda :kaketoe Yara :grijze-roodstaart2 Nellie

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Makkelijke, mooie Mamble

Bericht door Bestuur SVP » januari 25, 2019, 8:24 pm

Mamble, de avonturier met haar prachtige naam uit Happy feet heeft een paradijsje gevonden! Deze kletskous is met open armen ontvangen door haar nieuwe gezin en de klik was er meteen! Lieve Mamble houdt van gezelligheid en gaat haar happy leventje voorzetten met haar nieuwe gezin waar ze samen nog veel avonturen mee gaat beleven! Zet 'm op mamble!
IMG_20190125_195649.jpg
IMG_20190125_195632.jpg
IMG_20190125_195615.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie