Troedel terug van weggeweest

Alles over papegaaien en wat daarmee te maken heeft
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Troedel terug van weggeweest

Bericht door Bestuur SVP » augustus 19, 2018, 6:06 pm

Twee jaar geleden ging grijze roodstaartpopje Troedel een fijn en Vrolijk leven tegemoet. Ze werd geadopteerd en er werd veel van haar gehouden en heel goed voor haar gezorgd. Troedel heeft ervan genoten! Verdrietig genoeg kon ze nu echter door gezondheidsomstandigheden niet meer blijven en kwam ze bij ons terug. Hoe welkom Troedeltje ook weer bij ons is, dit is natuurlijk heel akelig. We wensen haar vorige adoptiegezin dan ook veel sterkte!

Troedel is dus al jarenlang een Vrolijk leventje gewend, met goed voer, lekker mee naar buiten, veel liefde, zorg en aandacht. Daar gaat ze nu, bij ons in de opvang, lekker mee door. Ze moest eventjes uitproberen of ze nu ook gewoon moet opstappen en zo, maar is erachter gekomen dat dat wel van haar wordt verwacht ;) . En dus doet ze dat keurig netjes. Wel een beetje voorzichtig, want door calciumgebrek (dus onvolwaardig, slecht voer) heeft Troedel, toen ze jong was, kromme pootjes gekregen. Troedel is 25 jaartjes jong en heeft bij haar vorige adoptiegezin heel veel geoefend met haar pootjes door dunne en dikke touwen en takken, door veel te bewegen in haar speelboom, door een trapje op en af te klimmen en allerlei andere gymnastiekoefeningen voor de pootjes te moeten doen. Met als resultaat dat haar pootjes lang niet meer zo krom zijn en dat ze veel beter grip heeft dan toen ze de eerste keer bij ons in de opvang kwam. Haar evenwicht is nog niet 100%, maar met 90% zit je flink in de richting. Dus als je daar een heel klein beetje rekening mee houdt, is het geen enkel probleem meer. Natuurlijk eet ze sinds een paar jaar ook al heel gezond en lekker, dus dat heeft ook geholpen natuurlijk.

Druk is ze niet, onze Troedel, maar van een gezellig kletspraatje houdt ze wel. Het is gewoon een lief meisje, rustig, op haar gemakje, af en toe een beetje ondeugend, en ook nog eens mooi om te zien. Dus daar gaat binnenkort vast iemand keihard voor vallen! ;)

"Zeg, geen foto maken als ik me net aan het uitschudden ben, hoor! Ik zie er niet uiuiuit ... !"
Afbeelding

Troedel is niet alleen lief, maar ook nog eens heel mooi!
Afbeelding

Even aan het touw frutten/i]
Afbeelding

Lieve Troedel, ook deze keer gaan we voor jou weer een héél fijn thuisje zoeken, want dat verdien je!

jiri
Vrijwilliger SVP
Berichten: 896
Lid geworden op: mei 15, 2014, 10:08 pm

Re: Troedel terug van weggeweest

Bericht door jiri » augustus 21, 2018, 12:00 pm

Hey mooie vriend
We gaan terug op zoek naar een gouden huisje voor jou
:jardine-papegaai Karel :kaketoe-rose Tiki :kaketoe-rose Polleke :kaketoe kruimel :parkiet bolleke

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Troedel terug van weggeweest

Bericht door Bestuur SVP » oktober 29, 2018, 8:21 pm

Dat gouden huisje, dat fijne thuisje, het lijkt erop dat we dat weer gevonden hebben voor lieve Troedel! Want ons lieve grijsje is uit logeren gegaan en de eerste berichten zijn heel positief. Het is dan ook een kánjertje, dat zachtaardige meisje.

Troedel kwam, zag en overwon! Want het nu logeergezin had haar gezien en heeft kennis gemaakt met haar en ... was compleet verloren :lol: . Zo zien we het graag, want dát verdienen onze opvangpapegaaien. Troedel voelt zich bij haar logeergezin heerlijk op het gemakje, want het is een coole dame. Ze is helemaal Vrolijk, eet (véél) en snoept lekker, kan heel goed met andere vogels omgaan dus vast ook met de agapornisjes waar ze nu bij logeert, en is uitstapjes en leuke dingen gewend. Ze roept af en toe zichzelf: "Troeoeoedel!" en kan mooie fluitjes nadoen, maar is verder gewoon een rustig, tevreden, o zo lief grijs roodstaartje. We kunnen ons wel voorstellen dat je daar halsoverkop voor kan vallen ;)

Aandachtig en blij het logeercontract tekenen
Afbeelding

Even netjes overstappen, Troedeltje
Afbeelding

Afbeelding

Lieve Troedel, heel erg veel plezier met je logeerpartij enne .... doe je best, lieve meid! ;)

Heidi
Vrijwilliger SVP
Berichten: 5
Lid geworden op: oktober 2, 2018, 12:49 pm

Re: Troedel terug van weggeweest

Bericht door Heidi » oktober 30, 2018, 8:54 pm

Tijdens de basiscursus werd ik alvast hals over kop verliefd op deze mooie dame, maar natuurlijk moest er thuis nog even worden overlegd. Het was namelijk helemaal niet de bedoeling om nu al een nieuwe papegaai in huis te nemen. Aan haar twee nieuwe huis genootjes, Johny en Anita, hebben we onze handen namelijk al vol… Gelukkig werkte mijn enthousiasme aanstekelijk op de grote baas en werd alles in werking gezet om de logeerpartij te organiseren.

En afgelopen zaterdag was het dan zo ver, Troedel mocht worden opgehaald! Thuis aangekomen waren onze 2 kleine dondersteentjes toch wel erg benieuwd naar die nieuwe vreemde vogel in huis. Helaas voor Troedel waren ze totaal niet onder de indruk van haar grote. Andersom moest ze er niet veel van hebben, al dat drukke gedoe ook rond je pootjes… Zaterdag kwam ze binnen in de drukte, er waren aantal van onze vrienden in onze tuin aan het werk. Natuurlijk waren ze allemaal wel erg benieuwd naar haar en moest ze direct laten zien wat ze kon. Onverschrokken en zonder twijfel stapte ze netjes bij iedereen op en heeft ze daarna lekker in het zonnetje zitten genieten van de aandacht.

Troedel gedraagt zich eigenlijk als een ideale gast! Lekker eten, douchen en rotzooi maken. Als ze dan toch per ongeluk voorzichtig in je vinger hapt zegt ze zelf alvast au, scheelt voor ons toch weer moeite! Dat babbelen en geluidjes maken gaat haar een stuk beter af dan we vooraf hadden gedacht. Er lijken steeds meer verschillende geluidjes uit haar te komen, van heel realistische toeter geluidjes tot dikke vette klapzoenen. Al lijkt ze helaas het schelle rottige piepje van de kleintjes ook over te nemen :?

Gelukkig lijkt Troedel steeds minder onder de indruk van de ukkies, zeker nu ze er achter is gekomen dat hun aandacht vooral uitgaat naar haar speelgoed en etensbakje. Hopelijk kunnen ze snel aan elkaar wennen en gezellig met zijn drietjes savonds op de bank!

Heidi, André, Johnny & Anita :agapornis-aqua :agapornis-aqua en Troedel :grijze-roodstaart2

Heidi
Vrijwilliger SVP
Berichten: 5
Lid geworden op: oktober 2, 2018, 12:49 pm

Re: Troedel terug van weggeweest

Bericht door Heidi » januari 1, 2019, 4:35 pm

Een paar dagen terug ontvingen we een mail van Dorith, of Troedel bij ons mocht blijven... Jeetje wat is die logeerpartij voorbij gevlogen!
En natuurlijk mag ze blijven, zo’n lieverdje kun je natuurlijk niet zomaar meer wegdoen. Als er dan al zoiets als een beginners papegaai bestaat is Troedeltje het wel. Makkelijk, lief, rustig en sociaal maar zeker ook niet saai! Tutteren kan ze als de beste, zeker als je even uit beeld verdwijnt.

Afgelopen nacht is ze bij mijn ouders wezen logeren i.v.m. het vuurwerk. Ze heeft daar inmiddels al een eigen logeerkooitje, wel zo handig zij mijn moeder. Of waarschijnlijk ook omdat ze het zelf maar al te gezellig vind als Troedel op visite komt. Wij zijn in ieder geval blij dat ze nu weer lekker thuis is!

Jullie en natuurlijk de vogels allemaal het beste voor 2019, en wie weet zien we jullie snel een keer :)

Gebruikersavatar
Bestuur SVP
Berichten: 397
Lid geworden op: november 8, 2013, 1:24 pm

Re: Troedel terug van weggeweest

Bericht door Bestuur SVP » februari 2, 2019, 1:12 pm

En als je dan al die berichtjes leest en voelt hoeveel blijdschap en liefde eruit spreken, dan ben je natuurlijk niet meer echt verbaasd dat die o zo lieve Troedel onlangs dan officieel werd geadopteerd. Dit meisje heeft weer een geweldig plekje gevonden en kan niet meer gemist worden. Ook met Johny & Anita (agapornisjes :lol: ) is ze ondertussen gewend en Troedeltje doet allerlei leuke dingen met haar nieuwe mensen. Daar zijn we heel blij om, want we gunnen het dat lieve grijsjemeisje zo! :D


Gezellig zo!
Troedel adoptie 3.jpg

Troedel zet zelf ook haar "handtekening" :D
Troedel adoptie.jpg
Troedel mooi.jpg

Heel veel plezier en geluk met elkaar, lieve Troedel en mensen!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.

Plaats reactie